A hagyományosan októberben megrendezésre kerülő fesztiválon a hangszer művészeinek legkiválóbb hazai és nemzetközi képviselői lépnek fel.

Idén is sor kerül két regisztrációhoz kötött, ingyenesen látogatható családi programra, melyek során fiatal hárfás tehetségek mutatkoznak be, gyerekeknek szóló hárfabemutatót tartanak, és idén sem maradhat el a hárfakiállítás.

Október 6-án Vigh Andrea, a fesztivál művészeti vezetője ad koncertet A romantikus hárfa címmel, melyen Cabezón, Croft, Donizetti, Glinka, Csajkovszkij és Smetana műveiből hallgathatunk válogatást. Farkas Mira Drahos Rebeka fuvolaművésszel Debussy, Glinka, Parish Alvars és Fauré műveit tűzi műsorra. Polónyi Ágnes, a Budapesti Fesztiválzenekar szólóhárfásának estjén Cage, Szokolay Sándor, Granados és Debussy műveiből válogat. Alexander Boldacsev, a világ egyik legkeresettebb hárfaművészének szólóestje zárja a fesztivált, a műsoron Bach, Rossini, Prokofjev és Arvo Pärt műveit követően Boldacsev saját szerzeményeit, de 20. századi pop-rock slágereket, így a Scorpions és a OneRepublic dalainak átdolgozását is meghallgathatják az érdeklődők.

Nyitókép: Vigh Andrea hárfaművész. Fotó: Felvégi Andrea