Május 6-án nyílik A következő keresztútnál című fotókiállítás a Stúdió „K” közelmúltban készült előadásairól.

Ritkán adódik alkalom arra, hogy egy társulatról és egy színpadról előadásokon átívelő lényegi benyomást szerezzünk, akár aprólékosan összehasonlítva az egyazon térbe megálmodott díszleteket és a benne játszó színészeket. Az idén 50 éves Stúdió „K” esetében most erre mégis lehetőség lesz: május 6-án nyílik a Kispont Galériában A következő keresztútnál címmel fotókiállítás, amelyen

a színház közelmúltbeli előadásainak képeiből tekinthető meg egy válogatás.

A kiállításon egymás mellé kerülnek a jelenleg futó népszerű produkciók képei, Hegymegi Máté, Jeles András, Horváth Csaba, Urbán András, Edvin Liverić, valamint a Stúdió „K” k2-vel közös előadásai, emellett lesznek fotók a társulat egyik legnépszerűbb, de a színházon kívül játszódó produkciójáról, a Peer Gyntről is.

A kiállítást május 6-án 18 órakor Tóth Réka Ágnes és Závada Péter költők nyitják meg, akik egy-egy előadást íróként is jegyeznek a Stúdió „K”-ban. A válogatott képeket Vass László, Slezák Zsuzsa, Schiller Kata, Molnár Miklós, Doma Petra, valamint Gordon Eszter készítette. A tárlat május 16-ig látogatható.

A Kispont Galéria megnyitója egy nagyobb, jubileumi eseménysorozat része, amelyet a Stúdió „K” a megalapításának 50. évfordulója alkalmából rendez.

Ehhez kapcsolódóan beszélgetéseket és kiállításokat szervez a színház, május 25-én pedig a Stúdió „K” alapítója Fodor Tamás újraalkotja egykori emblematikus Élektra-rendezését. Az eseménysorozat célja nem pusztán az emlékállítás, de az elmúlt félévszázad eseményeinek ütköztetése a kortárs tendenciákkal.

Nyitókép: Peer Gynt. Fotó: Slezák Zsuzsa