fbpx

Várják a jelentkezéseket a Közösségek Hetére

A Petőfi 200 Emlékévhez kapcsolódóan május 8. és 14. között kerül megrendezésre a Közösségek Hete országos rendezvénysorozat, amelyhez programokat szervező közösségek, civil szervezetek, önkormányzatok, kulturális intézmények, köztük múzeumok csatlakozását várják.

Idén is várják a múzeumok, a könyvtárak, a közművelődési intézmények és közösségeik, valamint a civil szervezetek, a TOP 5.3.1. és a TOP 6.9.2. pályázatok, a Petőfi 200 Ideiglenes Kollégiuma támogatásának nyertesei, illetve egyéb kulturális közösségek jelentkezését a Közösségek Hetéhez kapcsolódó programok szervezésére, valamint az országos kampányhoz való csatlakozásra.

2023-ban a Közösségek Hete a Petőfi 200 emlékévhez kapcsolódik. Első pillantásra két teljesen eltérő témát kapcsolnak össze a szervezők, azonban szoros összefüggés van a Petőfi-emlékév alapkoncepciója és a Közösségek Hete szellemisége között. A közösségek összetartó ereje ugyanis abban a nemzeti, nemzetiségi, helyi, illetve közösségi identitásban rejlik, amely Petőfire és korszakára olyannyira jellemző. A szervezők fontosnak tartják azonban, hogy ez ne jelentsen sem kirekesztést, sem pedig az egyes közösségek elszigetelődését.

A Közösségek Hete célja 2023-ban az, hogy egyedi, helyi, kulturális közösségi programokkal felhívja a figyelmet a közösségekben rejlő értékekre, azonban mindezt a Petőfi 200 Emlékév programívéhez kapcsolódva valósítsa meg. Bővebb információ a részvétel feltételeiről és a tematikákról itt található.

A rovat további cikkei