Vásáry Tamás zongoraművész, karmester estjével folytatódik a 20. Jubileumi MVM Koncertek – A zongora című sorozata szerdán a Zeneakadémián. A koncerten Balázs János és Farkas Gábor zongoraművész is közreműködik.

Vásáry Tamás 90. születésnapja alkalmából a Zeneakadémia Nagytermében elevenítik fel A zongorán túl hangversenysorozat legszebb pillanatait. A koncerten közreműködik Balázs János és Farkas Gábor is, akik sok szállal kötődnek a különleges jubileumot ünneplő, világhírű zongoraművészhez.

A hangverseny gyökere 2007-re nyúlik vissza, amikor január 25-én Vásáry Tamás és Jakobi László A zenén túl folytatásaként új sorozatot indított a Nagyteremben A zongorán túl címmel. Később helyszínként a Festetics Palotát is bevonva Vásáry Tamás a számára legkedvesebb zeneszerzők – többek között Liszt, Brahms, Chopin, Beethoven, Schubert, Schumann és Debussy – életéről és műveiről tartott előadásokat. Az ünnepi esten a közönség Vásáry Tamás pályafutásának kivételes pillanatairól is képet kap a hozzá közel álló művészek bevonásával.

A sorozat a Müpában folytatódik november 21-én Fazil Say szólóestjével.

További információk a koncertsorozatról itt olvashatók.