Fennállásának hatodik évfordulóját ünnepelte április 21-én a Poket, amelyhez csatlakozott a Petőfi Kulturális Ügynökség is, hogy egy egész napos programsorozattal ünnepeljék a magyar művészetet.

„A kulturális eseményekben az az izgalmas, hogy nem tudjuk, hogy mi fog történni a befogadóban. (…) Ha egyetlen ember úgy megy haza innen, hogy valami megoldódik a lelkében, akkor minden erőfeszítés megérte” – mondta Vecsei H. Miklós színész, a Poket alapítója a projekt elindulásának hatodik évfordulóját megünneplő eseményről. Az Akváriumban tartott összművészeti ünnepet a Petőfi Kulturális Ügynökséggel együttműködve tartották meg, így az irodalom mellett a zene és a színház is helyet kaphatott április 21-én a színpadon.

Mint a színész mesélte, a Poket megalapításakor még nem is sejtették, milyen fontos közösségteremtő missziót vállaltak magukra: „A könyv- és színházszerető közönség tagjai sokszor magányosak. Furcsa volt ezzel találkozni. Nem tudtuk, hogy olyan embereknek hirdetünk közösséget, akik korábban nem tartoztak sehová sem. De szépen lassan ezek a magányos atomok tudnak csatlakozni egymáshoz.”

Hogy sikerült-e az egymáshoz közelítés, és hogy vajon hogyan vélekednek a kortárs irodalomról az esemény résztvevői és szervezői, kiderül videónkból.