A Petőfi Kulturális Ügynökség és a Poket Zsebkönyvek december 10-i összművészeti karácsonyi rendezvényén a könnyűzenei performanszoktól a táncworkshopon és irodalmi beszélgetéseken át a dalszövegelemzésig széles a programkínálat.

A Csoóri-szalon nagykoncerten, illetve a QJÚB – A kocka kibontása koncerten kívül minden további program ingyenes.

Részletes program

Kapunyitás: 11.45

12.00–24.00 A velünk élő Petőfi – kiállítás

Idén lenne 200 éves Petőfi Sándor. A költőre emlékezve született meg az az utazókiállítás, aminek nemcsak művészeti értéke, de kulturális küldetése is jelentős. A Petőfi-bicentenáriumot ünnepelve az ország több helyszínén, sőt még határon túl is megtekinthető volt A velünk élő Petőfi táblakiállítás.
Részletek itt

12.00–12.45 KétKrizbai: Bolyongó Petőfi

A Krizbai testvérek zenés-játékos programmal indítják a napot a Volt Lokál színpadán, ahol a közönség bevonásával Petőfi-verseket zenésítenek meg spontán.
Részletek itt

13.00 – 14.15 Élő Rap Cinca Zalán Tiborral és Csorba Lócival

A Hajógyár Rap Cinca című műsorának élő változatában ezúttal Csorba Lóci érkezik, hogy dalszövegeiről beszélgessen Zalán Tiborral Sára Gergely (6363) moderálásával. A beszélgetés végén az Élő Rap Cinca zenekari csapata a húrok közé csap, és Lóci is társul hozzájuk egy speciális sessionre.
Részletek itt

14.30 – 15.:30 A Magyar Kultúra Magazin interaktív előadása: Te mit tennél egy időkapszulába?

A Magyar Kultúra Magazin interaktív előadása egy Poket–Petőfi irodalmi kvízzel egészül ki a Volt Lokálban, ahol az érdeklődők értékes nyereményekkel lehetnek gazdagabbak.
Részletek itt

14.30 – 15.40 Huszonhat év – Privát Petőfi

Az idei Petőfi Sándor-bicentenárium hívta életre a Huszonhat év – Privát Petőfi című előadást, ami a zene, a történetmesélés, az ének és a vers erejével mutatja be a költőt, környezetét, indulatait, életének fordulópontjait. A műsor négy hangra komponálva meséli el Petőfi Sándor, a reformkor hősének sokszínű életét, hangsúlyosan népdalok, versek és útirajzok felhasználásával. Résztvevők: Adorjáni Bálint színművész, Kacsó Hanga énekes, Juhász Anna irodalmár, Szabó Dániel cimbalomművész. Szerkesztik: Asztalos Emese irodalomtörténész és Juhász Anna.
Részletek itt

16.30 – 17.30 Hajógyár összművészeti est: Szakács Gergő

A Hajógyár ezúttal nem az A38 fedélzetén, hanem az Akvárium NagyHalljának színpadán hozza össze a zenét különböző társművészeteivel.  vendég Szakács Gergő, a Follow the Flow énekese lesz, akivel Molnár Tomi beszélget majd egy akusztikus koncert előtt.
Részletek itt

18.00 – 20.30 Csoóri-szalon nagykoncert

Hattól a KisHallban a Csoóri-szalon nagykoncertje veszi kezdetét, ahol tiszteletét teszi a sorozat idei évadának összes fellépője egy-egy rövid, ám annál változatosabb műsorral, sőt még tavalyról is csatlakozik hozzájuk néhány meglepetésvendég.
Részletek itt

21.00 – 22.15 QJÚB – A kocka kibontása

A QJÚB második nagy projektjében Pilinszky János és Csoóri Sándor életművének legfontosabb darabjait dolgozza fel. A művek mentén elkészített irodalmi-koncertszínházi előadáshoz a Kiégő Izzók vetít élő díszletet. Részletek itt

22.30 – 23.30 3i: Tiszta tánc

Az est záróakkordja egy 3i mozgásszeánsz, egy fantázia alapú táncos belső utazás, ahol mesterséges tudatmódosítók nélkül juthatunk el a felszabadultság állapotába, miközben új dolgokat tanulhatunk meg magunkról. Közösségi táncélmény és parti, ahol a kreativitásunk szabadon szárnyalhat.
Részletek itt

Az Akvárium aulájában egész nap olyan izgalmas programok és standok várják majd a látogatókat, mint a Marék Kerámia Műhely, a Petőfi Kulturális Ügynökség, a Magyar Kultúra Magazin, a Hangfoglaló Program, a HOTS és a Halmos Béla Program standjai. Mindemellett Poket-turkáló és Poket-automaták is megtalálhatóak lesznek a helyszínen.

A nyitóképen Vecsei H. Miklós.