Véget ért a hazai fesztiválévad egyik legnagyobb hagyományokkal bíró rendezvénye. A Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN) több mint 50 éve csalogatja az ország minden tájáról a fesztiválozókat. S bár − az ismert okok miatt − az elmúlt két év gyakorlatilag fesztivál nélkül maradt, a SZIN közönsége ott folytatta, ahol annak idején abbahagyta. Kolonics Erika főszervező elmondta: „Arányaiban nagyobb visszaeséssel számoltunk, de számunkra is meglepő módon a közönség száma megközelítette a 2019-es látogatószámot.”

A SZIN ezúttal hazai zenekarokat léptetett fel, az öt nap alatt több mint 200-at, avval a nem titkolt szándékkal, hogy ezzel is segítse azokat a zenekarokat, amelyeket a két szűk esztendő hallgatásra kényszerített. A zenekarok pedig óriási bulikat csaptak, köztük a hazai fesztiváltörténelem unikális koncertjét, ahol Korda György 60 évet repült vissza az időben, és a Carson Coma most huszonéves tagjaival nyomott le egy 1963-ban született örökbecsűt.

Szintén fontos kiemelni, hogy a SZIN és a bulizók újabb 1 000 000 forinttal járultak hozzá a bohócdoktorokat segítő Karitáció Alapítvány munkájához.

A Szegedi Ifjúsági Napok szervezői a rendezvény végeztével már a jövő évi fesztiválra fókuszálnak. A buli másnapjától, hétfő délutántól már egy extra akcióval állnak elő, mely szerint 10 napon keresztül 2022 darab bérletet mindössze 20 022 forintért dobnak piacra a 2022-es SZIN-re, ami jövőre augusztus 24–27 között tér vissza a Tisza-partra.

Kiemelt kép: SZIN