Bejelentették a jövő évi, 20. jubileumi fesztivál időpontját, amelyet a pannonhalmi szerzetestemplom felszentelésének 800. évében rendeznek meg.

2023. augusztus 25–27. között három napra zarándokká és úton lévő társakká váltak művészek, közönség és a bencés szerzetesek a Pannonhalmi Főapátságban. Az Arcus Temporum Kortárs Művészeti Fesztiválon a zenei, irodalmi, képzőművészeti és spirituális programokon önmagukhoz, egymáshoz és végső soron Istenhez is közelebb kerülhettek a látogatók.

Egyre inkább kirajzolódik a magyar komolyzene-hallgató közönség számára az a nagyszerű ív, amely az elmúlt 19 év pannonhalmi művészeti fesztiváljaiból létrejött. „A 2023-as, 19. alkalommal megrendezett fesztivál fogadtatása arra invitál minket, bencés szerzeteseket és a fesztivál szervezőit, hogy újult erővel és lelkesedéssel készüljünk a jubileumi, 20. fesztiválra, amelyet a pannonhalmi szerzetestemplom felszentelésének 800. évében rendezhetünk meg” – mondta Dejcsics Konrád atya, a fesztivál igazgatója.

Az ünnep évében is a hazai és a nemzetközi művészvilág jeles képviselőit hívják meg az ősi falak közé a fesztivál három napjára 2024. augusztus 23–25. között. A fesztiváligazgató azt is elárulta, hogy elfogadta meghívásukat és irodalmi díszvendégként a jövő évi fesztiválra érkezik az Oscar-díjas Saul fia film főszereplője, a Kossuth-díjas színész, író, költő és énekes, Röhrig Géza.   

Nyitóképen az Arcus Temporum Fesztivál. Fotó: Hirling Bálint