Az augusztus 28-án kezdődő 81. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon debütál Szilágyi Zsófia új filmje, a Január 2.

Jóvári Csenge és Konrád Zsuzsanna a Január 2 című filmben. Kép forrása: Cirko Film
Jóvári Csenge és Konrád Zsuzsanna a Január 2. című filmben. Kép forrása: Cirko Film

A Január 2., amelyet a Biennale College – Cinema szekcióban láthat a velencei közönség, várhatóan október elején kerül a magyar mozikba. A film mikrorealista története egy különválást mutat be a feleség legjobb barátnőjének szemszögéből. A történet szerint Klára elköltözik a férjétől, és barátja, Ági segít neki. Összesen hét kört mennek a kocsival: bár minden alkalommal ugyanazt az utat teszik meg oda és vissza, mégis minden kör más.

A Január 2. című filmet 2024 elején forgatták Budapesten. Szereplői Jóvári Csenge és Konrád Zsuzsanna. A forgatókönyvet a rendező, Szilágyi Zsófia írta. A film a Poste Restante gyártásában készült, producerei Csernátony Dóra és Horvát Lili, operatőre Becsey Kristóf.

A Velencei Nemzetközi Filmfesztivál 2012-ben hívta életre a Biennale College – Cinema elnevezésű programját, amelyben minden évben legfeljebb négy nemzetközi mikroköltségvetésű film elkészülését támogatja. A nemzetközi válogatás egyik projektje Szilágyi Zsófia Január 2. című filmterve lett, amely a Velencei Biennálé 200 ezer eurós gyártási támogatásával valósulhatott meg.