A rendezvény célja, hogy a visszatérő kiállításlátogatók mellett azokat is megszólítsa, akik eddig csak kacérkodtak a kortárs képzőművészettel. A rendhagyó tárlatvezetések mellett egy egyedülálló pop-up kiállítás is lesz.

A Gallery Weekend Budapesten a vezető hazai kortárs magángalériák – az acb, a Deák Erika, a Glassyard, a Horizont, az INDA, a Kisterem, a Knoll Budapest, a Molnár Ani, a MyMuseum, a TOBE, a Várfok, a VILTIN és a Vintage – különleges, egyedi és ingyenesen látogatható programokkal várják a látogatókat.

„Az itthon működő kortárs galériáknak hatalmas szerepük van abban, hogy egy-egy alkotó sikeres legyen. A kortárs képzőművészeti fesztivál tökéletes alkalom arra, hogy minél többen megismerkedjenek a színtér elkötelezett szereplőivel és tevékenységükkel” – nyilatkozta a Gallery Weekend Budapest 2020 kapcsán Tallér Ágnes, a rendezvényt szervező Kortárs Galériák Egyesületének elnöke.

A fesztiválon megnyitókon, rendhagyó tárlatvezetéseken a vezetett galériatúrákon vehetünk részt. A programsorozat idei különlegessége egy pop-up kiállítás lesz, amely a már hazai magángyűjteményekbe került papír alapú művekből mutatja be dr. Petrányi Zsolt kurátori válogatását. Az egyedülálló tárlat kizárólag március 7-én tekinthető meg a Société Budapestben.