vallomasok3_600x597.png
Jelenet a Vallomások című előadásból
A fesztivált a közel két évtizedes múlttal rendelkező Udvarhely Néptáncműhely Vallomások című műsora nyitja meg. Az előadás a kárpát-medencei néptánchagyományok forgatós, csárdás táncanyagán keresztül a nő-férfi viszonyrendszert mutatja be. A népi kultúrát átemelik a jelenbe, ezáltal az előadás a mai problémákról a ma emberéhez szól. A produkció rendező-koreográfusa Antal József.

nem_lesz_reggel__fred_11_600x360.png
Nem lesz reggel, Fred!
Bekő Fóri Zenkő és Antal D. Csaba
Szombaton a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház és a nagyváradi Szigligeti Színház drámapályázatának nyertes darabját, Moravetz Levente végjátékát, a Nem lesz reggel, Fred!-et mutatják be. Az előadás olyan kérdéseket feszeget, amelyek egyszerre képezik a hétköznapjaink alapját, de a legintimebb gondolatainkat is érintik. Fred, a kispolgár rutinokkal teli valóságban él. De mi van akkor, ha mindez csak a felszín, s megreped a szép burok? Mi történik, ha az igazság túl nehéz? Fredet Antal D. Csaba játssza, a rendező Vladimir Anton.


rengeteg_abel_600x353.png
Rengeteg Ábel és Kürtős Kata kalandjai

Vasárnap a Rengeteg Ábel és Kürtős Kata kalandjait mutatják be a Tomcsa Sándor Színház előadásában. Tanúi lehetünk az első székely bábhős megszületésének. Ő a vásári bábjáték mintájára életre kelt hős, a Hargita hegyeinek Vitéz Lászlója: Rengeteg Ábel.

Fotók: Bethlen Téri Színház