fbpx

Vendégekkel koncertezik az Anima Musicae

November 13-án útnak indul az Anima Musicae Animato című vendégkoncertmester-sorozata a Nádor Teremben.

Az évad négy koncertjén a kamarazenekar vendége lesz Szabadi Vilmos Liszt-díjas hegedűművész, Kállai Ernő, az Operaház koncertmestere, Stuller Gyula, a Lausanne-i Kamarazenekar koncertmestere, valamint Koppándi Jenő, a Nemzeti Filharmonikusok koncertmestere.

Az Anima Musicae a hazai kamarazenekarok közül egyedüliként valósítja meg azt az elképzelését, hogy vendég koncertmesterek meghívásával, a kiváló művészek közvetlen megismerésével, közös műhelymunkával, játékmódjuk elsajátításával az együttes még magasabb szakmai nívót érjen el. Mint ahogyan a zenekarhoz érkező szólisták eddig is kiemelték,

a fiatal együttes ereje éppen a különböző technikák változtatásában, a kivételes alkalmazkodási képességben rejlik,

és ezt a tudást igyekeznek fényesíteni ezeken a koncerteken is.

Az Animato sorozatot nyitó koncerten a műsorösszeállítás Wolfgang Amadeus Mozart határtalan tehetségét több oldalról is megvilágítja: a komponista fejlődését, ötleteléseit három remekművön keresztül is megismerheti a hallgatóság. Szabadi Vilmos amellett, hogy a B-dúr Cassation (Kv.99) dirigenseként lép pódiumra, a C-dúr, két hegedűre írt Concertonét G. Horváth Lászlóval, a kamarazenekar művészeti vezetőjével, míg Mozart egyik legismertebb versenyművét, az Esz-dúr Sinfonia Concertantét Bársony Péter brácsaművésszel adja elő.

Nyitókép forrása: Anima Musicae

A rovat további cikkei