Január 19. és 23. között tizedik alkalommal rendezi meg az idén szintén tizedik születésnapját ünneplő Bethlen Téri Színház a határon túli magyar színházi műhelyeket bemutató Vendégváró Fesztivált, amelynek idei meghívottja a hetényi Csavar Színház.

A Gál Tamás vezette felvidéki társulat két felnőtt előadással és két családi produkcióval érkezik a Vendégváró Fesztiválra, amelyet minden évben a magyar kultúra napja köré szerveznek. A kisfesztivál célja, hogy a határon túli magyar színházi műhelyeket minél teljesebben megismertesse a budapesti közönséggel.

Az első két napon két felnőttelőadás került a műsorba, a fesztivál hétvégéjén, szombaton és vasárnap délelőtt pedig két családi programmal készül a hetényi Csavar Színház társulata.

Szerdán este Villon–Faludy: Megáldva és leköpve mindenütt címmel Gál Tamás előadói estjét, csütörtökön Ingmar Bergman Jelenetek egy házasságból című művét láthatja a közönség. Szombaton délelőtt Csokonai Vitéz Mihály Dorottya, vagyis a dámák diadala a fársángon című műve, vasárnap pedig Asszooony!!! Buták versenye címmel népmese kapott helyet a programban.

Az idei fesztivál különösen fontos a kamara méretű befogadószínház életében, hiszen a Bethlen a Vendégváró Fesztivállal kezdi meg fennállása 10. évfordulójának ünneplését.

Tíz éve, 2012. január 14-én jelentették be, hogy az addig kortárstánc-színházként működő teátrum Bethlen Téri Színház néven, befogadószínházként folytatja működését. A Bethlen első előadása 2012. január 23-án az észt rendező-koreográfus, Karl Saks egy szólója volt.

Program:

Január 19., szerda, 19.00: Villon-Faludy: Megáldva és leköpve mindenütt (Gál Tamás előadói estje)
Január 20., csütörtök, 19.00 Ingmar Bergman: Jelenetek egy házasságból

Gyerek/családi előadások (10:00 órától)

Január 22., szombat, 10.00 : Csokonai Vitéz Mihály: Dorottya, vagyis a dámák diadala a fársángon
anuár 23., vasárnap, 10.00: Asszooony!!! – Buták versenye (népmese)

2 különböző előadás esetén 20%, 3 különböző előadás esetén 30%, míg a 4 előadásra szóló jegyek vásárlásakor 40% kedvezményt biztosítanak a jegyek árából.

Nyitókép: Jelenetek egy házasságból. Forrás: Csavar Színház