Könyvjelzőkön teszi közzé a régióban élő és alkotó kortárs költők egy-egy versét a magyar költészet napja alkalmából a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. és a veszprémi Művészetek Háza. A verses könyvjelzőket április 9. és 13. között a Vers elvitelre program részeként kapják ajándékba azok a vásárlók, akik elvitelre vagy házhoz szállítással vásárolnak az akcióban részt vevő népszerű helyi éttermekben, kávézókban, pékségekben vagy borboltokban.  

A költészet napi programhoz Éltető Erzsébet, Fenyvesi Ottó, Géczi János, Lanczkor Gábor, Szálinger Balázs és Tungli M. Klára költők verseiből válogattak a szervezők. – A versek kiválasztásának szempontja egyrészről az volt, hogy a régióban élő költők minden generációja képviseltetve legyen, másrészről azt is fontosnak tartottuk, hogy bemutassuk, Keszthelytől Várpalotáig olyan kortárs költők élnek és alkotnak közöttünk, akikre joggal lehetünk büszkék. Természetesen a József Attila-díjas alkotókat semmiképp sem szerettük volna kihagyni, de fontosnak gondoltuk azt is, hogy a régiós költészet elképesztő sokszínűségére rávilágíthassunk – mondta el Varga Richárd, az EKF kulturális projektmenedzsere.  

Az ajándék verses könyvjelzőkkel a VEB2023 EKF és a Művészetek Háza – a magyar líra ünnepe és a kortárs költészet népszerűsítése mellett – szeretné ráirányítani a figyelmet a helyi vendéglátósokra is, akik a jelenlegi nehéz időszakban elviteles vagy házhoz szállítási szolgáltatásokkal tartják életben a régió gasztronómiáját.   

A Veszprém-Balaton 2023 Zrt. a költészet napi akcióhoz kapcsolódóan játékot is hirdet a közösségi oldalán. A partnerként részt vevő vendéglátóhelyek listája és a játékszabályzat ezen az oldalon érhető el.

Nyitókép forrása: Veszprém-Balaton 2023 Zrt.