A Kaleidoszkóp VersFesztivált 1998-ban indította útjára az Északkelet-magyarországi Regionális Versmondó Egyesület és a Miskolci Egyetem Bella István Kossuth- és József Attila-díjas költő, műfordító védnökségében, és azóta Közép-Európa legnagyobb pódiumművészeti seregszemléjévé, valódi művészeti fesztivállá nőtte ki magát.


dsc_0352_600x401.png
Fotó: Móricz Zsigmond Színház

 

Az idei program egyik különleges előadása az Arany-Metszés. A vers- és levélrészletekből, illetve párbeszédekből Pregitzer Fruzsina Jászai Mari-díjas színművész, Dézsi Darinka, Gulácsi Tamás és Rák Zoltán főszereplésével színpadra állított előadás olyan metszetekből áll össze, amely még az irodalmárok és az Arany-rajongók számára is tartogat meglepetést. Rák Zoltán Arany Jánosa nem csupán a magyar nyelv utolérhetetlen szókincstárnoka, de a kor kiváló humoristája is.


dsc_0543_600x401.png
Fotó: Móricz Zsigmond Színház

 

Az Arany-Metszés című előadást a fesztivál kiemelt kategóriában szerepelteti. A darabot a fesztivált megelőzően, 2018. november 16-án a nyíregyházi közönség is megtekintheti a Móricz Zsigmond Színház Művész Stúdiójában.

További információk és részletes program: www.versfesztival.hu