A Jövőbemutató kiállítás bezárt, viszont a Petőfi Irodalmi Múzeumban megjelent tárlat anyagából azonos címen versantológia jelent meg.

Egy beszélgetéssorozat is elkezdődött a legfiatalabb költőnemzedék tagjaival. Novemberben Korsós Gergővel és a Petri-díjra jelölt Miklya Csanáddal beszélgetett a Jövőbemutató kitalálója, Szabó Benedek író, fotográfus Költővé válás, költői út címmel arról, hogy mit jelent egy mai fiatalnak az, hogy írónak, költőnek tartja magát, hogyan jut el manapság az alkotó a publikálásig, milyen felületeken jelennek meg a kortárs művek.

A projekt egy fényképes versantológiában is a közönség elé kerül, ennek nyilvános bemutatása 2022. január 14-én, pénteken 18 órakor lesz a Nyitott Műhelyben. A kötet szerzőjével, Szabó Benedekkel Kőrizs Imre költő, kritikus, a Műút szerkesztője beszélget. Szó lesz fotózásról, versírásról és arról, honnan hová tart a magyar irodalom.

A Jövőbemutató projekt összességében kísérletet tesz annak felfedezésére, hogy a ma pályájuk elején álló költőkben, illetve műveikben él-e valami a korább idők szellemiségéből, a „nagy elődök” örökségét akarják-e tovább vinni vagy egyszerűen élnek és írnak, mert nem tudják nem tenni, ahogy azok a nagynak tartott elődök is, annak idején. A kezdeményezésben részt vevő költők: Bocsik Balázs, Endrey-Nagy Ágoston, Juhász Lilla Kornélia, Kellerwessel Klaus, Korsós Gergő, Kustos Júlia, Locker Dávid, Miklya Csanád, Purosz Leonidasz, Vida Kamilla.

A
projekt Facebook-oldalán minden információ megtalálható.

Nyitókép forrása: a projekt Facebook-oldala