fbpx

Veszprém megyében koncertezik a Ghymes együttes alapítója

Mesekoncertet ad Szarka Gyula, a Ghymes együttes alapítója három Veszprém megyei településen a hétvégén. A Tücsöklakodalom című mesekoncertet Magyarpolányban, Pécselyen és Dörgicsén hallgathatják meg az érdeklődők.

Varga Róbert szervező elmondta, hogy a Magyarpolányi Pajtaszínházban pénteken, a pécselyi kultúrházban szombaton, Dörgicsén, a művelődési házban vasárnap koncertezik Szarka Gyula.     

Az előadásban közismert dalok szólalnak meg – köztük a Hol jártál báránykám, a Sárga csikó, csengő rajta, a Virágéknál ég a világ, a Kutyavér, az Egyszer egy királyfi – a Tücsökzenekar, valamint Molnár Anikó és Papp Attila soproni színművészek előadásában. A zeneszerző Szarka Gyula, az író és dramaturg Németh Ervin, a koreográfus Sipos Ferenc, a rendező Pataki András.

A színházi programsorozat a Várszegi Tibor nevével fémjelzett Új Színház Alapítvány MaloM programjának köszönhetően valósul meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával, a Soproni Petőfi Színház, a Forrás Színház, a Váci Dunakanyar Színház, a kaposvári Csiky Gergely Színház, a Komáromi Jókai Színház és a Pesti Magyar Színház együttműködésével.     

A programnak köszönhetően 2009 óta 221 társulat, illetve előadó 378 produkciója 654 alkalommal szerepelt Jászberényben, Magyarpolányban és Pécselyen.

Nyitókép: Szarka Gyula, forrás: Szarka Gyula Facebook oldala

A rovat további cikkei