Öt nagyszínházi bemutatót tart a Veszprémi Petőfi Színház a 2024/2025-ös évadban.

DVAST20230525021_16.jpg
A Veszprémi Petőfi Színház. Fotó: Vasvári Tamás / MTI

Oberfrank Pál, a színház igazgatója elmondta: elsőként Bolba–Szente–Galambos Csoportterápia című musicaljét láthatja a közönség, Forgács Péter rendezésében. Ezt követi saját rendezésében Molière Képzelt beteg című vígjátéka. Bakonyi Károly–Gábor Andor–Szirmai Albert Mágnás Miska című operettjét a 7. Rátonyi Róbert Operettfesztivál részeként mutatja be a teátrum társulata. Szép Ernő Lila ákác című színműve Őze Áron rendezésében kerül színpadra.

A 8. Lélektől lélekig fesztivál előadásaként láthatja a közönség az évad utolsó nagyszínházi bemutatóját, Justin Zackham forgatókönyve alapján A bakancslista című vígjátékot Tasnádi Csaba rendezésében.

A Grimm testvérek meséi alapján született A brémai muzsikusok című mesejátékot Módri Györgyi és Máté P. Gábor rendezésében láthatja a közönség. Ezt követi majd Bálint Ágnes meséje alapján a Frakk, a macskák réme című mesejáték bemutatója, Oberfrank Pál rendezésében. A Bonbon matiné beavató zenei programokkal várja majd a gyerekeket, a felsősöknek szól a Karaván Színház Szótagszámláló című élőzenés versszínháza. Végül az I'm online című ifjúsági előadást nézhetik meg a fiatalok Tóth Géza rendezésében. A Latinovits–Bujtor Játékszínben Topolcsányi Laura IMAgináció című darabja kerül színre Tasnádi Csaba rendezésében. Ezt követi majd a Volt egy fiú – Szécsi Pál 80 című koncertszínházi előadás, melyet Keller János állított színpadra. Bertolt Brecht A kaukázusi krétakör című drámáját Harsányi Zsolt rendezésében láthatja a közönség, Neil Simon–Marvin Hamlisch Kapj el! című musicaljét pedig Szomor György rendezésében adja elő a társulat.    

Az évadot Peter Quilter Behavazva című vígjátéka zárja Őze Áron rendezésében.