fbpx

Vidéki városokba is elviszi új lemezét Németh Róbert

Vidéken is bemutatja közelmúltban megjelent, Vihar után az ég című harmadik lemezét Németh Róbert. A Heaven Street Seven basszusgitárosaként több mint két évtizeddel ezelőtt ismertté vált zenész áprilisban Pécsett és Szegeden ad koncertet.

Budapest, 2019. október 26. Németh Róbert zenész a budapesti Eiffel téren, miután interjút adott az MTI újságírójának 2019. október 24-én. MTI/Mohai Balázs

A zenekarban Németh Róbert énekel és gitározik, Martinkó Tamás (ex-Pluto, Lidérc) szólógitárosként tűnik fel, Kalmár Tibor (Anton Vezuv) basszusgitáron játszik, valamint Michael Zwecker (ex-Kispál és a Borz) dobol. A nemrég megjelent Vihar után az ég című lemez zenei producere Lázár Domokos (Esti Kornél, Pegazusok Nem Léteznek, Lázár Tesók) volt. Vendégzenészként közreműködött a zongorista Nagy Szabolcs, Subicz Gábor és Varga Nóri fúvós hangszereken játszott, Kiss Flóra vokálozott, a billentyűknél pedig Csernovszky Márk hallható.

„A Vihar után az ég az első olyan lemezem, amely igazi zenekari együttműködés eredménye. A dalok harmóniamenete és a szövegek tőlem származnak, de a számok összerakása teljesen csapatmunka volt” – nyilatkozta a dalszerző Németh Róbert.

A zenész dalait áthatja a melankólia, és bár előző lemezein gyakran nyúlt az idő, az űr, az égitestek szimbolikájához, ezúttal az időjárás és az éghajlati, időjárási, természeti jelenségek kerültek előtérbe. Sok dal története egészen a koronavírus-járványig nyúlik vissza, stílusában megidézi többek közt az alternatív rockzenét, az amerikai folkot és a britpopot is.

A Vihar után az ég egyelőre digitális platformokon érhető el a Klinik gondozásában, a tervek szerint hamarosan CD-n is megjelenik. A lemezbemutató koncertsorozat első vidéki állomása április 8-án a pécsi Szabadkikötő lesz, majd április 21-én a szegedi Grand Café következik. Németh Róbert és csapata június végén színpadra lép a Fishing On Orfű fesztiválon is.

Fotó: Mohai Balázs / MTI

A rovat további cikkei