A Maradj otthon és sétálj velünk! című, rövid videós összeállításokban a NÖRI szakképzett idegenvezetői kalauzolják az érdeklődőket a sírkertben. A ma közzétett első részben a Kossuth-, a Deák- és a Batthyány-mauzóleumot mutatja be az intézet.

„Fontosnak tartjuk, hogy ebben a helyzetben, amikor sokaknak a közösségi média jelenti az egyetlen kikapcsolódást, a Nemzeti Örökség Intézete is kínáljon olyan tartalmat, ami ha nem is helyettesíti a személyes jelenlétet, de érdekes információival hasznos időtöltést jelenthet a követőinknek. Úgy gondoljuk, hogy a Fiumei úti sírkert nemzeti emlékhely tartogat annyi érdekes történetet, épületet és szobrot, amivel kitölthetjük ezeket a nehéz napokat” − hangsúlyozta Radnainé dr. Fogarasi Katain, a Nemzeti Örökség Intézetének főigazgatója a most elindított sorozat kapcsán.

A Nemzeti Örökség Intézete a hetente jelentkező rövid videók mellett napi tartalommal is szolgál követőinek, olyan sorozatokkal, mint a sírkertben nyugvó orvosok bemutatása vagy az ország egyik legnagyobb szoborparkja érdekességeinek felelevenítése. Természetesen a sírkert évfordulóiról való megemlékezések is folytatódnak az oldalon.