Hanoi Magyar Nagykövetségétől kapott meghívást a Közép-Európa Táncszínház, hogy a Hanoi Kulturális és Művészeti Központban képviselje a hazai kortárs táncművészetet két előadásával. Az est során az együttes két szólóprodukcióját láthatta a közönség.

Először Mádi László Harslet című koreográfiáját adta elő Dabóczi Dávid, majd Mádi előadóként lépett színpadra Mészáros Máté InSoundOut című művében. A két táncművészt az útra Sóthy Virág, a társulat művészeti menedzsere kísérte el, a helyszínen pedig Balázs Áron oktatási és kulturális diplomata kalauzolta őket.

Az eseményen részt vett Dr. Tuzson Bence, Magyarország igazságügyi minisztere és Balogh Tibor Nagykövet Úr, valamint a helyi magyar közösség tagjai, ezen kívül vietnámi és kínai vendégek. A társulat képviselői a Vietnámi Nemzeti Egyetemre is ellátogattak, ahol Dr. Heltai Gyöngyi, a bölcsészkar vendégoktatójának vezetésével a magyar táncművészet különböző szegmenseiről, a kortárs táncművészetről és saját tapasztalataikról tartottak előadást, és válaszoltak az érdeklődők kérdéseire.


6565f5287e1a167ed155f410.jpg
A KET két táncművésze a Vietnámi Nemzeti Egyetem hallgatóival

Az együttes tagjai továbbá meghívást kaptak a Vietnámi Balett Akadémiára, ahol egy workshop keretében együtt dolgozhattak az iskola növendékeivel. Ez utóbbi kiemelkedő jelentőséggel bír, hiszen ez volt az első alkalom, hogy az iskolában a kortárs táncművészet megjelenhetett, sőt hogy magyar táncművészeket hívtak meg az intézménybe.


6565f564cd0778c9bcd33d74.jpg
A KET táncművészei a Vietnámi Balett Akadémia hallgatóival

A visszajelzések alapján leszögezhető, hogy a Közép-Európa Táncszínház vietnámi látogatása több mint sikeres volt, hiszen egy eddig ismeretlen oldalát mutatta meg a magyarországi kortárs táncművészetnek, és gyümölcsöző kapcsolatokat indított el a két ország között.


6565f5d025c746723fdd9de6.jpg
Dabóczi Dávid táncművész és Mádi László művészeti vezető

Képek forrása: Közép-Európa Táncszínház