fbpx

Vigh Andrea hárfaestje a Zeneakadémián

Látványos koncerten lép a budapesti közönség elé Vigh Andrea november 16-án a Zeneakadémia nagytermében.

A szecesszió korszakának egyik legszebb épületében az elhangzó zeneművek egészen különleges élményt nyújthatnak a koncertre ellátogató közönség számára.

„Harminc évvel ezelőtt adtam az első szólóestemet a Zeneakadémia nagytermében, melyhez valóban ezer szállal kötődöm. Az elmúlt 30 év alatt a Zeneakadémia hárfatanára, majd tanszékvezető, rektorhelyettes, kilenc évvel ezelőtt pedig az intézmény rektora lettem. Az elmúlt 30 év alatt különböző sztárvendégekkel, például Tokody Ilonával, Gulyás Dénessel, Szabadi Vilmossal, Rost Andreával, Kelemen Barnabással, de Kocsis Zoltán dirigálása mellett is évente játszottam olyan koncerten, ahol az első perctől a hangverseny végéig a nagyterem pódiumán hárfáztam, egyedül vagy a partnereimmel.

Zenekari szólóestem is volt, amelyen három hárfaversenyt tűztem műsorra, de ez az első és egyúttal különleges alkalom, amikor egész este csak magamra számíthatok, egyedül leszek a pódiumon. Hatalmas kihívás ez, nagyon bízom benne, hogy a közönség szeretete most is velem lesz. Ahogyan a hárfa végigkíséri az emberiség történetét, úgy ezek a művek is végigkísérik az én pályámat. Az estemen Smetana, Saint-Saëns, Fauré és Debussy művei hangzanak el.”

A koncert során további érdekességeket tudhat meg a közönség a művekről és a szerzőkről egyaránt. Vigh Andrea november 28-án újra a Zeneakadémián ad hangversenyt, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarával Kovács János dirigálása mellett Debussy Két táncát és Saint-Saëns hárfaversenyét játssza el.

Nyitókép: Vigh Andrea hárfaművész. Fotó: Felvégi Andrea

A rovat további cikkei