fbpx

Vigyázz, hova lépsz! címmel mutatják be a SZIA Színház program hangjátékát

Vigyázz, hova lépsz! címmel mutatják be a SZIA Színház – Színházi Ifjúsági Alkotóműhely hangjátékát kedden a Nemzeti Színházban. A Gobbi Hilda Színpadon látható produkciót 21 gyermekvédelmi gondoskodásban felnövő fiatal hozta létre és adja elő. A produkció podcast formájában, a dalok albumon is megjelennek.

A darab a 2020-ban indított SZIA Színház – Színházi Ifjúsági Alkotóműhely komplex színház-pedagógiai programjának első hangjátéka.

„Veletek írjuk és rólatok szól majd!” – ezzel a jelmondattal indult útjára 2020 tavaszán a Színházi Ifjúsági Alkotóműhely – SZIA Színház programja, amely gyermekvédelemben élő és határon túli fiatalokat toborzott egy újonnan megvalósuló zenés előadás társulatába.

A darab különlegességét az is adta, hogy az alkotók a résztvevőket megismerve, kifejezetten a programba beválogatott 21 fiatal számára formálták meg a szerepeket.

Az eredetileg színpadi bemutatásra tervezett Vigyázz, hova lépsz! végül a pandémia okozta nehézségek miatt hangjáték formájában kerül a közönség elé.

A SZIA Színház program megálmodói, Balogh Eszter író, Pintér Szilvia drámapedagógus, a Nemzeti Színház ifjúsági ügyeinek referense, valamint Orosz Mihály zeneszerző, zenei producer a Nemzeti Színházzal együttműködésben az első közös meghallgatáson mutatja be a programban résztvevők és a meghívott szakmai közönség számára a kétfelvonásos, csaknem kétórás hangjátékot.

A bemutatóval egy időben debütál podcast formájában is a Vigyázz, hova lépsz! a különböző zenemegosztó oldalakon, a darabban elhangzó dalok pedig hamarosan külön zenei albumon is megjelennek.

Az előadáson való részvétel regisztrációhoz kötött, regisztrálni az info@szia-szinhaz.hu e-mail-címen lehet. További részletek a www.szia-szinhaz.hu és keddtől a www.vigyazzhovalepsz.hu oldalon érhetők el.

Képek: Nemzeti Színház

A rovat további cikkei