A program ajánlója így szól: „Merre van az arra? Mennyit ér manapság a tudás és a kreativitás? Nagyjából ez az az érzés, amivel ebben a hazában és ebben a világban jelenleg a jövőnk elé nézünk. A Werk Akadémia olyan mesterségeket tanít, amelyekben a tudás intuitív és elhivatott. Megadja az alapokat ahhoz, hogy a képzések résztvevői egy új életpályán megtalálhassák a hivatásukat. De hogyan lehet, lehet-e bármit is kiszámítani 2022 társadalmi, gazdasági és ökológiai viszonyai között? Mi a feladata a felnőttoktatásnak, amikor ennyire gyors és kiszámíthatatlan ütemben változnak azok a szakmák és színterek, amelyekben a diákok el szeretnének helyezkedni? Milyen változásokra számíthatunk a kulturális élet különböző területein, és hogyan készülhetünk fel rájuk? Minden képzelőerőnkre szükségünk van, lesz, hogy kitaláljuk és megvalósítsuk a jövőnket. Valódi igényekre valódi megoldásokat kell találnunk.”

A beszélgetésen részt vesz Lakner Zoltán politológus, Miklya Anna író, forgatókönyvíró és Czutor Zoltán zenész. A beszélgetést Réz Anna filozófus, a Werk Akadémia ügyvezetője moderálja.

A Werk Akadémia 16 éve független képzési hely, hallgatói befizetésekből tartja fent magát. Kezdetektől tudatos törekvése, hogy képzései minél több ember számára maradjanak elérhetők. Szeretnék képzéseinket olyan fiataloknak is biztosítani, akiknek az anyagi helyzete nem engedi meg a tandíj kifizetését. Ezért hirdetik meg idén is a Werk ösztöndíjprogramját. Olyan pályázókat keresnek, akiket eddig is vonzottak a Werk által kínált képzési területek, és akik vállalni tudják, hogy lelkiismeretesen, legjobb tudásuk szerint vesznek részt a Werk Akadémia munkájában.

Nyitókép: Czutor Zoltán, Miklya Anna, Lakner Zoltán. Forrás: Werk Akadémia