fbpx

Világhírű mexikói tenor koncertezik Győrben és Debrecenben

2017 után újra közönség elé lép Magyarországon a világhírű tenor, Ramón Vargas. A New York-i Metropolitan színpadát frenetikus beugrással meghódító, onnét pedig a világhírnévig meg sem álló mexikói sztárénekes magyarországi koncertjeit május 3-án a győri Olimpiai Sportparkban, valamint május 5-én a debreceni Kölcsey Központban láthatjuk.

Ramón Vargas, a világhírű tenor karrierje 1992-ben vett döntő fordulatot, amikor a New York-i Metropolitan Opera Lammermoori Lucia-produkciójában Luciano Pavarottit helyettesítette Edgardo szerepében. Nem sokkal később már a milánói Scalában lépett színpadra, Verdi Falstaffjában Fenton szólamát énekelte, a szenzációs előadás rendezője Giorgio Strehler, karmestere Riccardo Muti volt. Ramón Vargas a továbbiakban olyan operaházak rendszeres vendége lett, mint a Teatro Colón (Buenos Aires), a Royal Opera House (London), a Teatro Real (Madrid), az Opéra National (Párizs), a bécsi Staatsoper vagy a Veronai Aréna.

A Bartók Tavasz koncertjein Mozart, Donizetti, Verdi és Puccini áriáit énekli, melyet olasz zeneszerzők operáinak emlékezetes zenekari részletei kötnek össze.

A koncerteken a Győri Filharmonikus Zenekart Pier Giorgio Morandi vezényli.

További részletek itt.

A rovat további cikkei