DSC_6316
Kriza Zsigmond, a MACIVA ügyvezető igazgatója (balra) és Richter József, a Fővárosi Nagycirkusz igazgatója

?Húsz országból 100 résztvevővel zajlik majd a fesztivál, amelynek keretében 40 produkciót láthat a közönség? ? fejtette ki Richter József, a Fővárosi Nagycirkusz igazgatója. Hozzátette: egy éve készülnek a rendezvényre, amely számos Monte Carlóban is bizonyított művész produkcióját vonultatja fel.

 

A budapesti fesztiválon még soha nem nyert magyar artista, ezért reméljük, megszakad ez a sorozat ? mondta el Kriza Zsigmond, a MACIVA ügyvezető igazgatója, aki hangsúlyozta: a magyar fellépők között is világsztárokat üdvözölhet a közönség, például ifjabb Richter József és Simet László személyében. A hazai művészeknek azonban nem lesz könnyű dolga: hiszen a versenyzők között olyan művészek lépnek fel, mint a kínai Qingdao Troupe csoport.

DSC_6277A Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál 1996-ban mutatkozott be először, azóta kétévente láthatja a közönség. ?Annak idején cirkuszünnepnek indult a program, a műfajt volt hivatott népszerűsíteni, mára elmondhatjuk, teljesítette ezt a feladatvállalást, miközben világszerte elismert fesztivállá nőtte ki magát? ? büszkélkedett Kriza Zsigmond, aki felhívta a figyelmet a hazai cirkuszéletben lezajlott jelentős változásra. ?Magyarországon a cirkusz nagyon komoly eredményeket ért el az elmúlt két évben: a MACIVA nemzeti intézmény minősítést kapott, amely egyaránt elismerés az idén 125 éves Fővárosi Nagycirkusznak, valamint minden valaha itt alkotó cirkuszművésznek? ? mondta az ügyvezető igazgató. Hozzátette:1993 óta nem keresték fel annyian előadásonként az intézményt, mint az elmúlt egy évben, a karácsonyi időszakban pedig átlag nézőszám 1000 felett volt, azaz a Fővárosi Nagycirkusz csaknem teltházzal üzemelt folyamatosan.