Viszonylag ritkán esik szó a légi utazással laikusként szembesülők történeteiről. A VIP váró podcastjaiban leginkább a repüléssel utasként találkozók mesélnek arról, miért szeretik vagy miért nem ezt az utazási formát. Neves művészek, sportolók, tudósok, orvosok, közéleti szereplők, civilek és persze néha repülősök is mesélnek légi utazásaikról; izgalmas, vicces vagy egyszerűen csak érdekes, kis- és nagygépes, helikopteres történeteikről.

Szó esik majd ejtőernyős oktatásról, külföldi légitársaságok, más kultúrák repülési specialitásairól, szakértőktől pedig régi és új gépek építéséről is. „Meglepődve szembesültem azzal, hány színész, művész, főleg zenész tanul vagy oktat kisgépes- vagy vitorlázó repülést.” – mondta a podcast házigazdája, Markovits Ferenc.

Epres Attila, fotó: Horváth Judit

A sorozat Vámos Miklós íróval kezdődik,  Epres Attila színésszel folytatódik, majd Márványi Péter rádiós újságíró, Bombera Krisztina tévés, Fazakas Péter filmrendező – a „szárnyas” Rubik Ernő jó ismerője –, Kovács János, Bayer Ilona tévés újságíró, Németh László sportoló és Vincze Lilla énekesnő következik. Az új podcastok minden hét péntekén az Aeropark web– és Facebook oldalán, valamint a Spotifyon érhetők el. Az első két podcast Vámos Miklós íróval és Epres Attila színművésszel már meghallgatható.

Nyitókép: Epres Attila, fotó: Horváth Judit