fbpx

Virtuális valóság nyílt napokat rendeznek a Francia Intézetben

Csütörtökön és szombaton rendezi meg a Francia Intézet első XR Encounters – Virtuális valóság nyílt napjait.

A nagyközönségnek szánt eseményen a digitális és immerzív világ iránt érdeklődők megismerkedhetnek a VR-szemüvegre vagy kiterjesztett valóságra készült tartalmakkal, ki is próbálhatják az új vizuális élményeket nyújtó alkotásokat, nézhetnek 360 fokban forgatott filmeket vagy a valós világot fedezhetik fel eddig szokatlan szemüvegen keresztül.

Az alkalmazások francia és angol nyelven lesznek elérhetők. A VR-szemüveggel nézhető művek között van az Accused #2 Walter Sisulu (Nicolas Champeaux, Gilles Porte), a Paris l’envers du décor: la Tour Eiffel (Raphael Beaugrand), a Claude Monet, L’obsession des Nymphéas (Nicolas Thépot) és a Battlescar (Nico Casavecchia, Martin Allais) című alkotás.

A Francia Intézet környezetvédelmi hónapjához kapcsolódó alkotások között megtalálható a Planet Infinite (Momoko Seto), a Gloomy Eyes (The Virtual Reserve) és a The Wild Immersion (The Virtual Reserve) című film. A kiterjesztett valóság tableten elnevezésű programban a Seven Grams (Karim Ben Khelifa) és a Quand la Petite Danseuse sort de sa boîte (Gordon) című mű található meg.

A Francia Intézetben csütörtökön 14 és 19 óra között, valamint szombaton 10 és 14 óra között várják az érdeklődőket, az eseményen a szájmaszk használata kötelező.

A program a Francia Intézet, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a Fast Forward Program együttműködésével jött létre.

Nyitókép: részlet a Claude Monet, L’obsession des Nymphéas (Nicolas Thépot) című műből. Forrás: Francia Intézet

A rovat további cikkei