Mit jelentett az underground-mozgalom a hatvanas évek végi Magyarországon? Milyen küzdelmeket kellett vívnia, kellett-e kompromisszumot kötnie a Mininek, hogy lemeze lehessen? Hogyan írható le a Bem Rockpart tömeghatása, mi volt a legendás klub szerepe a korabeli szórakoztatás-politikában? És kicsoda egyáltalán Margó néni?

Többek között ezekre a kérdésekre is válaszol majd Török Ádám, a Mini együttes frontembere, a magyar beatkorszak kiemelkedő zenésze, a fuvolajáték feketeöves nagymestere. A Cseh Tamás Program Azok a régi csibészek című beszélgetéssorozata december 17-én, csütörtökön a Várkert Bazárban, a Volt egyszer egy Ifipark? című kiállítás terében folytatódik. A 18 órakor kezdődő talkshow házigazdái ezúttal is dr. Csatári Bence történész, illetve Poós Zoltán író lesznek, akik Török Ádámot faggatják a bluesidőkről.

torokadam1

A belépés ingyenes, ám a részvétel regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az ifipark@varkertbazar.hu címen lehet. A talkshow közönsége a Volt egyszer egy Ifipark? című tárlatot is megtekintheti.

Az Azok a régi csibészek című beszélgetéssorozat korábbi részeinek (vendégek: Trunkos András, Boros Lajos, Németh Lojzi, Nagy Feró, Bródy János, Schuster Lóránt és Pataky Attila) felvételei elérhetők a Cseh Tamás Program Youtube- csatornáján. A decemberi 17-i esemény Facebook-oldala itt található.

A rendezvény a Cseh Tamás Program Magyar Könnyűzenei Örökség Megőrzése Alprogramja keretében valósul meg, kiemelt támogatója a Szerencsejáték Zrt.

CSTP_RCS_5_Flyer