A Concerto Budapest június 5. és 13. között nagyszabású turnén vett részt a világhírű zongoraművész, Angela Hewitt részvételével a legjelentősebb művészeket és zenekarokat képviselő IMG Artists UK szervezésében.     

A hat állomásból álló koncertsorozat a londoni Cadogan Hall-ban kezdődött, majd többek közt Guildford, Basingstoke, a legendás Birmingham Symphony Hall, valamint a manchesteri Bridgewater Hall után az edinburghi Usher Hallban zárult.     

A zenekar még az edinburghi reptéren várt a beszállásra, amikor a turnét szervező IMG Artists hivatalosan visszahívta a zenekart 2023 őszére az Egyesült Királyság legrangosabb koncerthelyszíneire.     

Keller András, a Concerto Budapest zeneigazgatója kiemelkedő jelentőségűnek nevezte a turnét, amelyen Bartók, Kodály, Mozart, Beethoven és Enescu műveit szólaltatták meg.     

„A legnagyobb presztízsű helyeken vezényelte Keller András a zenekart, és már a londoni Cadogan Hallban jelen voltak a legkomolyabb angol lapok sztárkritikusai, akik a világ legjobb zenekaraihoz vannak szokva. Lényegében így már Londonban eldőlt a turné sikere nemcsak a közönség álló tapsával, hanem a rendkívül pozitív kritikai fogadtatással, és innentől ez folytatódott végig a turnén” – idézi a közlemény Szabó Stein Imre, a zenekar nemzetközi stratégiai főtanácsadója szavait.

Fotó: Tokodi Gábor