ÚJ: HELLO HUNGARY VILLAGE!

Egyedülálló újításként a legnépszerűbb hazai YouTube-erek közül négyen beköltöznek a VOLT-ra. A ?Hello Hungary Village? vendégeként Viszkok Fruzsi, Szirmai Gergő, Barni és egy később csatalakozó társuk kalandjait a helyszínen és otthonról is élőben követhetjük. Ők négyen arra vállalkoztak, hogy a VOLT-ot és Sopront mutatják be a saját kamerájuk lencséin át több százezer követőiknek.

logo_volt2018

?A fesztiválok, ugyanúgy, mint más rendezvények, attrakciók, élmények, megmozdítják az embereket. A magyarokat arra inspirálják, hogy induljanak útnak határon belül, a külföldieket pedig arra, hogy Magyarországra jöjjenek, és fedezzék fel az országot. Fesztiválokra ma már jóval szélesebb közönség jár, mint pár évvel korábban. A koncertező fiatalokon túl magyar és külföldi családok, gyerekek és idősebbek is tartalmas nyaralásként töltik idejüket ezeken a programokon. A 25 éves Telekom VOLT Fesztivál pedig Magyarország egyik legnagyobb múltú, legpatinásabb kulturális eseménye? ? mondta el Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója. ?Közös törekvésünk immár évek óta a legnagyobb fesztiválok szervezőivel, hogy a látogatóik ne csak a színpadok környékét ismerjék meg, hanem mozduljanak ki, fedezzék fel a várost, a környéket, azokat az élményeket, amelyek egész évben várják őket, olyankor is, amikor épp nincs fesztivál. A VOLT szervezőivel közösen egy egyedülálló produkcióval készülünk erre az ötnapos soproni kirándulásra: a legnépszerűbb hazai YouTube-erek közül négy beköltözik a VOLT-ra, szinte egész nap élőben követhetjük őket, és megmutatják majd a fesztivál mellett a soproni régiót sok százezer embernek a világ bármely pontján. Emellett pedig idén is felépül a HelloHungary óriáskerék, amelyről nem csak a fesztivált, hanem Sopron városát is jól láthatják majd a fesztivál látogatói. Hiszünk abban, hogy így azok a fiatalok, akik most ellátogatnak a VOLT fesztiválra, hírét viszik Sopron és a térség nagyszerű hangulatának, és később az itteni élményeik hatására akár már a családjukkal együtt térnek majd vissza? ? tette hozzá a vezérigazgató

A közvetítések és videók színtere a PlayIT YouTube-csatornája lesz, de érdemes lesz figyelni a Telekom VOLT Fesztivál facebook oldalát is. A Hello Hungary Village partnere a Telekom.

 

A 2018-AS ÜGY: AZ AUTIZMUS

A VOLT 2018-tól minden évben egy fontos társadalmi ügyet tűz a zászlajára. ?A VOLT vendégei a koncertek, a bulik és a fesztivál élményei mellett nyitottak arra is, hogy olyan emlékeket is hazavigyenek magukkal, amelyek beépülnek a hétköznapjaikba. Ezért éreztük azt, hogy a fesztiválunk remek terepe annak, hogy idén az autizmussal élők életkörülményeinek javítására hívjuk fel a figyelmet. Az Út a Mosolyért Alapítvánnyal közösen 30 ezer fesztiválozónak és fellépőnek adjuk át az idei VOLT egyik színes jelképét, a VOLT-füzért, amely erre a fontos kérdésre hívja fel a figyelmet? ? mondta el Fülöp Zoltán, a VOLT egyik házigazdája. Minden átadott VOLT-füzér után 100 forinttal támogatja az Út a Mosolyért Alapítványt a MOL.

?Nagy lehetőség számunkra, hogy a fesztiválozó közönség figyelmét is felhívhatjuk az autizmusra, fontosnak tartjuk az érzékenyítést minden korosztályban. Köszönjük, hogy a Telekom VOLT Fesztivál és a MOL partner ebben! Az Út a Mosolyért Alapítvány célja, hogy egy alap problémára hosszútávú megoldást találjon, így az idei évben is egy olyan célt tűztünk ki magunk elé, amely hiányterület az autizmusban érintettek számára. A Megérteni. Elfogadni. Segíteni. kampányunkkal az Autisták Országos Szövetségével közösen szeretnénk létrehozni az első Autista Krízis Házat és Oktatási Központot, ahol szakszerű és hatékony segítséget nyújtunk a súlyos autizmussal élőknek, mintát mutatunk azoknak a családoknak, akik autizmus spektrum zavarban élő gyermeket nevelnek, valamint tanulási lehetőséget és tapasztalatszerzést biztosíthatunk szakemberek számára? ? mondta el Gubcsó Balázs, az Út a Mosolyért Alapítvány kuratóriumi tagja.

 

V4-ZENEKAROK A VOLTON

A Telekom VOLT fesztivállal egyidőben ér véget a Visegrádi Csoport magyar elnöksége. Az együttműködés keretében a Nagy-Szín-Pad! tehetségmutató verseny döntősei, az Apey & the Pea, Antonia Vai és az NB cseh, lengyel és szlovák fesztiválokra kaptak meghívást, e három ország képviseletében pedig a VOLT-on lépnek fel előadók. A VOLT vendége lesz június 26-án a cseh Skyline, a szlovák Walter Schnitzelsson és a lengyel ClockMachine.

 

5b2ba1b9ada68_original
Magenta1 Színpad

 

Varju Krisztina Dóra, Magyarország 2017/2018. évi V4-elnökségének lebonyolításáért felelős miniszteri biztosa elmondta: ?A V4-zenekarok fellépése a VOLT fesztiválon és az ehhez hasonló kezdeményezések fontos szerepet töltenek be abban, hogy régiónk tehetségeinek bemutatása mellett azt az egyedi középeurópai, visegrádi látásmódot is megismerjük és megismertessük, amely mindannyiunkat összeköt itt, Európa szívében.?

A Magenta1 Színpadon kora délutánonként talkshow-val indul a nap. Vendége lesz itt a Vad Fruttik, a Margaret Island, a Punnany Massif, a Wellhello és a Halott Pénz. A 2018-as labdarugó-világbajnokság nyolc mérkőzését itt nézhetik majd a szurkoló VOLT-osok, de sok-sok DJ is fellép majd itt, az esti órákban pedig hivatalos afterpartyknak ad otthont a Magenta 1 Színpad. A Depeche Mode koncertje után a Deadcode & friends vendégeként Black Asteroid az USA-ból érkezik a VOLT-ra, de DJ-ként találkozhatunk itt többek között Marsalkó Dáviddal, Fluor Tomival és Lábas Vikivel is.

 

A Magenta1 Színpad mögötti erdőben a Secret Garden ? nevéhez híven ? soksok titkot és meglepetést tartogat. DJ-k, zenekarok, bűvészek váltják itt egymást, hogy ki és mikor, az csak a helyszínen derül ki?

Tovább épül a Sopron, a Csillagok Városa: idén a Depeche Mode veheti át Ef Zámbó István egyedi alkotását, amelyet később Sopron belvárosában helyeznek el. Plusz a VOLT ideje alatt avatják fel a tavalyi fesztivál legnagyobb sztárja, a Linkin Park 2017-es székét. Ma már itthon és külföldön is százezres közönség készül arra, hogy beléphessen a VOLT kapuján. Őket még egy meglepetés várja, rögtön a bejáratnál: egy egyedi kapu készül, amelynek a két, egyenként 40m2-es oldalát ugyancsak Ef Zámbó István készíti el.

 

ÚJ HELYSZÍN: VOLT MOZI

Klasszikusok, kultfilmek és kasszasikerek: a fesztivál területén található mozi jó lehetőséget kínál a nyüzsgésből való kiszakadásra.

5b2b762dcecc8_original

DIÁKHITEL KÁVÉZÓ

Naponta rekreációs programmal, majd izgalmas beszélgetésekkel, előadásokkal készül a VOLT-on a Diákhitel Kávézó. Délben kezdődik a ?Detox jóga? olyan jóga-ászanákból, bandhákból és légzőgyakorlatokból álló méregtelenítő jógasorozat, amely a leghatékonyabban segíti elő testünk természetes méregtelenítő folyamatait. Azelőadások/beszélgetések közt üdvözölhetjük Feldmár András Parazita/Szimbióta ? szerelem barátok vagy ellenségek között című előadását, Csernus Imre a Bevállalod? kérdéssel áll a közönség elé, Zacher doktortól a ?mindennapi mérgeinkről? hallhatunk előadást, Almási Kitti a tinédzserszerelmekről beszél, D. Tóth Kriszta pedig Vecsei H. Miklóssal, a Vígszínház ifjú tehetségével beszélget.

 

RE:POHÁR

A környezettudatosság és a fenntartható fesztiválozás jegyében a VOLT-on is megjelenik idén a re:pohár, azaz a cserélhető pohár, amellyel a soproni fesztiválon gyakorlatilag eltűnik a pohárhulladék a rendezvény helyszínéről, ezzel többszázezer eldobható műanyagpoharat váltanak ki a szervezők.

 

VÁGD ZSEBRE A VOLT-OT! ? TELEKOM VOLT FESZTIVÁL MOBIL APP

A Telekom mobil applikációjának segítségével minden fesztiválozó naprakész információkat kap az aktuális eseményekről, tudni- és látnivalókról. A szoftver természetesen tartalmazza a fesztivál részletes és pontos programtábláit, lehetőséget nyújt az egyedi érdeklődési preferenciák beállítására, és rengeteg hasznos tanáccsal segíti a felhasználókat. Az applikáció iOS és Android platformra is ingyenesen letölthető.

Emellett a Telekom az idén olyan webes felületet tesz elérhetővé a komfortzonankivul.hu címen, amely segít eligazodni a fesztiválozóknak a hatalmas zenei kínálatban: playlisteket, programokat ajánl nekik a zenei ízlésük alapján ? a komfortzónájukon belül és kívül is. Sőt játszani is lehet értékes nyereményekért, például fesztiváljegyekért és menő fesztiválkellékekért. Arra invitálják a fesztiválozókat, hogy látogassanak el minél több koncertre azok közül, amelyeket naponta ajánlanak nekik. Minél több koncertre mennek el a komfortzónájukon belül és kívül is, annál több pontot gyűjthetnek, természetesen az utóbbi több pontot ér.

KARSZALAGGAL FIZETÜNK A VOLT-ON

Idén már a belépésre jogosító karszalaggal is lehet fizetni a VOLT-on. A rendszer lényege, hogy a karszalagok RFID-chippel lesznek felszerelve, így amellett, hogy minden belépési jogosultságot tartalmaznak (napok, kempingek stb.) a fizetési funkciót is magukban foglalják. Ez a rendszer a heti és napijegyeseknél is egyaránt működik, és gyakorlatilag a Festipay fizetőkártyát váltja ki, amely ezáltal tulajdonképpen beépül a karszalagba. Így megszűnik a korábban a kártyáért fizetendő 500 forintos letét is, illetve a karszalag további előnye, hogy sorbaállás nélkül, a mobil-applikáción keresztül is fel lehet tölteni. Emellett természetesen egyérintéses (contactless) bankkártyákkal is lehet majd ugyanúgy fizetni, mint eddig.