A musicalt Szirtes Tamás rendezésében, hármas szereposztásban, Gallusz Nikolett, Gubik Petra és Simon Boglárka előadásában tűzik műsorra. Szirtes Tamás és a Madách Színház ismét non replika változat elkészítésére kapott jogot: újabb Webber-musicalt állíthatnak színpadra önálló rendezésben, díszletben és koreográfiával, Bárány Ferenc magyar fordításában.

A Vasárnap mondd el! című musical korábban sosem volt látható Magyarországon, és az is egyedülálló, hogy Andrew Lloyd Webber bármely művét online mutassák be.

Andrew Lloyd Webber 1979-ben a Sydmonton Fesztiválon mutatta be a musicalt Marti Webb előadásában, majd még ebben az évben lemezen is megjelent a dalciklus. Az angol slágerlistán a második helyre került, a dallistán pedig a harmadik helyig jutott a Take That Look Off Your Face című szerzemény. Az egyszemélyes show-t a West End és a Broadway mellett már nagyon sok országban színpadra állították.

A musical egy Amerikában élő fiatal angol lányról szól, aki New Yorktól Hollywoodig csak egyvalamit keres kitartóan és reménytelenül: a szerelmet. A lány által énekelt különböző hangvételű dalokból egy sokszínű történet bontakozik ki, amely a kapcsolatteremtés nehézségein keresztül az önismeret megszerzéséhez vezető utat járja be, és egyre bizonyosabbá válik, hogy az út végén a főszereplőnek önmagát kell elfogadnia ahhoz, hogy esélye legyen a boldogságra. A lány próbálkozásai leginkább kudarcra vannak ítélve, csupán a darab végén, az utolsó dalban sejlik föl egy halvány reménysugár, hogy talán nincs minden veszve, és végre rátalál az igaz szerelem.

Az előadás díszletét és videóanimációját Vízvárdi András, a jelmezeket Pallós Nelli tervezte, a koreográfus Tihanyi Ákos. A produkciót zenekari kísérettel viszik színre, Kocsák Tibor zenei vezetésével.

Nyitókép forrása: Madách Színház