fbpx

Wild wild life címmel nyílik kiállítás a Vízivárosi Galériában

Április 5-én nyílik meg a Wild wild life című kiállítás a Vízivárosi Galériában, amelyen az urbanizáció és a természet kérdéskörét járják be a kiállított alkotások.

Az urbánus létállapotból szinte teljesen kiszorítottuk a természetet, nincsenek körülöttünk vadállatok, ismeretlen sötét erdők, de még zöldfelületet is alig találni. Ezen a folyamaton sokan, sok évszázadon keresztül dolgoztak, és lassan már a vége is derengeni látszik. Viszont, ha ennyi energiát fektettünk a természet vadságának kiiktatására, akkor vajon miért vágyakozunk el a városainkból a természetbe, még akkor is, ha ezt biztonságos táblákkal jelölt túraösvényeken tehetjük csak meg? Miért hozzuk be apró lakásainkba az erdőben található növényeket cserépbe ültetve? Miért tartunk ugyanitt állatokat, akiknek nem is olyan távoli ősei még az életünkre törtek?

Ugyanakkor bennünk, urbánus emberekben szintén megtalálható a vadállat. A városaink, amiket vasbetonból építünk, hasonlatosak az erdeinkhez. Az ösvényeink egyre szűkebbek, a fáink egyre nagyobbak és magasabbak, a fény már csak pislákolva jut le a talajszintre, és folyton folyvást csak nő a területe. A természettel ellentétben ezeket a területeket éjszaka is kivilágítva tartjuk, talán pont a bennünk élő ösztönlénytől tartva.

A Wild wild life (Vad vadvilág) a Random – Kortárs Alkotók Fotóművészeti Egyesületének fotóművészeti kiállítása, a 2023-as Budapest Photo Festival akkreditált eseménye. A tárlatot a Vízivárosi Galériában április 5-én nyitja meg Kopin Katalin művészettörténész és Mucsy Szilvia, a Budapest FotóFesztivál igazgatója.

Kiállítók: Balázs Zsolt, Boncsér Orsolya, Diósi Máté, Földes Bori, Komár Sabrina, Kolozsi Bea, Mészáros László, Mucsy Szilvia, Somogyvári Kata, Szami Art, Telkes Tímea, Urbán Ádám, Varga Balázs, Vincze-Bába Gabriella, Vukov Ágnes

Nyitókép: Diósi Máté Back to nature című műve

A rovat további cikkei