A Petőfi Kulturális Ügynökség jóvoltából népszerű előadók vihetik el régi és új dalaikat az ország kistelepüléseire. Wolf Kati hat vidéki helyszínen várja a rajongóit.

Wolf Kati énekesnő
Wolf Kati énekesnő

A Petőfi Kulturális Programok célja az, hogy a legkisebb vidéki településekre is eljuttassák a kultúrát. Miért volt fontos számodra, hogy részese legyél ennek a programsorozatnak? 

Mint minden előadó, azt szeretném, hogy a zeném mindenkié legyen, aki nyitott rá. Teljesen újjáalakult zenekarommal a régi slágereimmel együtt az új lemez anyagát is mindenhová elvisszük. Boldogok vagyunk, hogy minél több helyen mutathatjuk meg őket. Május 1-jén Csongrádon, délután ötkor léptünk fel először.

Hol és mikor lesznek még Petőfi-programos fellépéseid?

Május 24-én Kisaron, 25-én Pogányszentpéteren játszunk, június 1-jén Karácsondon, 15-én pedig fél héttől Fertőmiklóson, majd kilenctől Pápocon leszünk.

Wolf Kati Band Lang Nándor.jpg
Wolf Kati Band

Számíthatunk-e tőled újdonságokra? 

Az utóbbi másfél évem nagyon sűrű volt: állandó zenészekkel újjáalakult a Wolf Kati Band, és egy új albumot is kihoztunk. Ennek a dalai tél óta, négy-hat hetente, egyesével jelennek meg. A színpadon azt az igazi koncerthangulatot adjuk vissza, amit mi szerettünk fiatalkorunkban: a hamisítatlan, dallamos, energikus pop-rock dalokat remek zenészekkel.

Nyárra mit tervezel? 

Már nagyon vártuk, hogy jó idő legyen, és mehessünk szabadtérre fellépni. Kicsit, azt hiszem, vissza is kell vennem, mert szeptember óta a Debreceni Egyetem Könnyűzenei Intézetében tanítok, ami heti kétnapos elfoglaltság, és néha nehezen passzírozom bele a naptáramba. Nyáron azonban a koncertezésre fogok összpontosítani.

A programok a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával, a Nemzeti Művelődési Intézet szervezésében valósulnak meg.

Fotók: Lang Nándor