A The Guardian számolt be arról, hogy a színész-rendező sajtósa tisztázta: a La Vanguardia című spanyol lapnak adott interjúban Woody Allen nem azt mondta, hogy ötvenedik filmje, a jelenleg Párizsban forgatott Wasp 22 után abbahagyja a filmezést és az írásra, készülő regényére koncentrál, hanem arra utalt, hogy a közvetlenül a streaming platformokra kerülő filmek forgatását nem nyújt neki élvezetet, számára a mozi az igazi szerelem.

A La Vanguardia szerint Woody Allen arról is beszélt, hogy a Wasp 22 a 2005-ös Match Pointhoz hasonlóan izgalmas, drámai, sötétebb alkotás lesz.

Van Woody Allennek egy humoreszkje, A szendvics feltalálásában megjelent Mr. Big. Címszereplője maga Mr. Big, azaz az Isten, akinek halála ügyében vagány magánnyomozó jár el. A sztori egyszerre paródia, filozófiatörténet, abszurd krimi és, ha még ez sem lenne elég, a szerző rejtett önarcképe. Egyszerre van meg benne mindaz, amit egyszerre csak Woody Allen tud. Hangütésében, érzelmességében és csúfondárosságában ugyanez a zsáner a Rifkin fesztiválja. (Kritikánk Woody Allen legutóbbi filmjéről.)

Nyitókép: AFP/Miguel Medina