Május 21. és 25. között zajlott a XI. Nemzetközi Monotánc Fesztivál a Bethlen Téri Színházban. A találkozó fődíját a dél-koreai Something unfaded című előadás nyerte, amelynek koreográfiáját Kim Won jegyzi.

Kim Won - 4- fotó by Dusa Gábor.jpg
Kim Won. Fotó: Dusa Gábor

A XI. Nemzetközi Monotánc Fesztivált május 21. és 25. között rendezték meg Budapesten, a Bethlen Téri Színházban, a Közép-Európa Táncszínház közreműködésével. A fesztivál fődíját a közönség szavazatai alapján Kim Won dél-koreai táncművész Something unfaded című koreográfiája kapta. A díjnyertes alkotás az állandóságban rejlő értékeket tárja fel, és azokat a lehetőségeket kutatja, amelyek túllépnek a fizikai test korlátain.

Az ötnapos eseményen 13 monotánc-előadást láthatott a közönség hat ország művészeitől. A fesztivál különlegessége volt, hogy öt dél-koreai táncművész koreográfiáját is bemutatták, köztük Kim Won díjnyertes alkotását.

A fesztivál táncelőadásainak sorozata Gergye Krisztián God by(e) myself című előadásával indult, amelyet a művész képzőművészeti kiállítása követett. Az idei évadban 35 éves Közép-Európa Táncszínház művészei Pataky Klári, Vasas Erika és Barna Krisztián koreográfiáival léptek fel.

A rendezvény kísérőprogramjai között szerepeltek fotókiállítások, filmvetítések, szakmai beszélgetések és táncszakmai workshopok, amelyeken a résztvevők dél-koreai mesterektől tanulhattak.

A Bethlen Téri Színház és a Közép-Európa Táncszínház következő nemzetközi táncművészeti fesztiválja a 13. Sissi Őszi Tánchét (SŐT7) lesz 2024 novemberében.