Ez a hagyományos, mégis mindig sok újdonsággal szolgáló programsorozat egyszerre hat az emberben lakó művészetkedvelőre, a természetjáróra, a gasztronómia hívére és persze a finom borok szerelmesére.

Az idei, több mint félszáz programból álló rendezvény magas színvonalú komolyzenei hangversenyekkel, színházi és irodalmi estekkel, jazz koncertekkel, kirándulásokkal, kiállításokkal, családi és gasztronómiai programokkal várja a helyi közönséget és az ország más vidékéről érkező, minőségi kikapcsolódásra vágyó látogatókat egyaránt. Az augusztusi napokban olyan válogatott művészeti palettát kínálnak, amelyért érdemes több napot, akár a teljes időszakot Zemplénben tölteni.

A programok többségét továbbra is a komolyzene műfajához tartozó koncertek alkotják, de hagyományosan erős a jazz kínálat, és a társművészetek palettája tovább szélesedett. A színházi- és irodalmi estek mellett idén lesz illuzionista előadás is és újra hat kiállítás nyílik a fesztiválon. A kiemelt nagyprogramokon kívül számtalan kamarakoncert, gyerekprogram várja az érdeklődőket.

A jazz műfajából az olyan sztárok mellett, mint Csemer Boglárka, Malek Andrea, a Kollmann Gábor Quintet, a Gadó Gábor Quartet, idén is helyet kaptak a fiatal tehetségek, köztük a Rodek Balázs Trió, Nagy-Babos Rebeka Quartetje és a Coquette Jazz Band.

A képzőművészet rajongói több egyéni tárlat mellett a P’Art művészcsoport, azaz sárospataki képzőművészek gyűjteményes kiállítását láthatják.

A Zempléni Fesztivál népszerűsége nem csak a koncertek magas színvonalának, minőségének köszönhető, hanem annak az egyedi, tokaj-hegyaljai, zempléni hangulatnak, amely a tartalmas szórakozáson túl a rendezvényt jellemzi. A programokról részletes információ a www.zemplenifesztival.hu honlapon érhető el.