Október 10-én, a Budapesti Őszi Fesztivál zárónapján egy új, ez idáig ismeretlen fővárosi helyszín, a Margitszigeti Palackozóüzem udvara nyitja meg kapuit a városlakók előtt. 

A YOU ARE NOW! egy egész napos programsorozat, ahol a jelenben való létezés, a flow, a közösség, az underground kultúra és a megosztás van fókuszban. Kiváló hazai és nemzetközi művészek, kollektívák, közösségek által pillanthatunk be a városi terek művészeti célú, formabontó újragondolásába.

A Flying Bodies Team 2014-es megalakulása óta szervez workshopokat, fesztiválokat és előadásokat a parkour, a kortárs tánc, az urban dance, a színház és a cirkusz szerelmeseinek. A YOU ARE NOW! eseményen a következő programokkal készülnek: parkour show és workshop (Hall of Parkour Hungary), táncelőadás (Willany Leó Improvizációs Táncszínház), urban dance és a kortárstánc határán egyensúlyozó, élmény alapú workshop (Jenna Jalonen, Collective Dope), YOU ARE THE FLOW című előadás (Flying Bodies & Collective Dope), DJ-szettek (Dumbits, Yinna & Zora b2b, OMOH).

All Caps

Az All Caps kollektíva magyar urban art/graffiti művészek, fotósok, kreatívok, valamint ezeket a művészeteket kedvelők együttműködéséből jött létre 2016-ban Budapesten. A záróeseményen a Palackozóüzem udvarának palánkfalain követhetjük a jelen idejű alkotás minden mozzanatát 6 hazai és 6 nemzetközi művész vizuális tolmácsolásában.

Flying Bodies
Fotó: Simon Iringó

A nap családi graffiti workshoppal indul a Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria szervezésében, de lehet körömtetoválást is készíttetni koliszterin handpoke tetoválóművésznél vagy egyszerűen csak kényelmes pihenőágyakból, plédbe burkolva, itallal a kézben szemlélni ezt a kortárs művészeti kavalkádot, és töltődni a közösségi élményekkel. A workshopok mindegyike szabadon látogatható, előképzettség nélkül. A programon való részvétel ingyenes.

Az eseményről és a részletes programokról itt olvashatsz bővebben.

Kiemelt kép: Ballán Emőke