A Thália Színház évente három fesztivállal várja a közönséget, köztük a hagyományosnak számító évadnyitó programmal, a Vidéki Színházak Fesztiváljával is. A színházakkal együttműködve kialakított fesztiválprogram idén hat nagyszínpadi és két stúdióprodukciót hozott el nyolc vidéki színházból a fővárosba. Ahogy eddig, a fesztivál egyben verseny is volt, az előadásokat öttagú zsűri értékelte: V. Nagy Viktória, a Heti Válasz kulturális újságírója, Eszes Andrea, a Nők Lapja vezető szerkesztője, Schnell Ádám, a Nemzeti Színház színművésze, Várhegyi András, a Fidelio színházi rovatának vezetője, illetve Tripsánszki Éva, a közönségből választott zsűritag.

videkithalia2

A legjobb előadásnak járó díjat 2015-ben a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház Közellenség című produkciója nyerte el, amelyet Sztarenki Pál rendező vett át.

A legjobb női alakításért járó elismerést Csapó Virág kapta a Párcsere című produkcióban való játékáért, a legjobb férfi alakítás díját pedig Gáspár Tibor vehette át Az eltört korsó című darabért. A zsűri különdíjátban részesült a Bernarda Alba háza című produkció, illetve Hunyadkürti György a Shylock című monodrámában való játékáért.

videkithalia1

Lantos Anikó fesztiváligazgató a díjátadón értékelte az elmúlt napokat: elmondta, a negyedik alkalommal megrendezett Vidéki Színházak Fesztiválja rendkívül sikeres volt, hiszen csaknem száz százalékos látogatottságot, mintegy 3000 nézőt hozott.

Fotó: Csákvári Zsigmond