Pénteken kezdődik a 22. Győri Könyvszalon, amelyen vasárnapig mintegy 120 programot tartanak, köztük író-olvasó találkozókat és koncerteket.

A programok több helyszínen zajlanak, a Győri Nemzeti Színházban négy színtéren, illetve a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Kisfaludy Károly Könyvtárának rendezvénytermében és muzeális gyűjteményében.

A programsorozat részeként csütörtök délután Kháron címmel emlékkiállítás nyílik a könyvtár rendezvénytermében Antall István szerkesztő-riporter grafikai munkáiból. A kisebb könyvbemutatók helyszíne a színház előcsarnokában felállított pódiumszínpad lesz, ahol óránként tartanak könyvbemutatókat. Mások mellett Zöldy Pál, Réz András, Balázs Ádám, Pörös Géza és Hidas Judit is bemutatkozik.

A Kisfaludy-teremben napközben szintén könyvbemutatókkal várják a közönséget, ahol Fábián Jankával, Fűzfa Balázzsal vagy Vámos Miklóssal is lehet majd találkozni. Esténként pedig zenés színpadi produkciókat tartanak mások mellett Pokorny Liával és Mező Misivel. A színház nagyszínpadán a zenés színpadi programok mellett szintén beszélgetéseket tartanak, ahol bemutatkozik majd Kepes András, Jakupcsek Gabriella és Borbács Marcsi is.

A könyvár rendezvénytermében és a muzeális gyűjteményben helyi kiadványokat mutatnak be. Napközben a legkisebbek számára is tartanak gyermekkönyvajánlókat, koncerteket, mesés foglalkoztatókat és olyan kézműves foglalkozást, amelyen minden a könyvekhez és az olvasáshoz kapcsolódik.

Zalán Tiborral készített korábbi interjúnk itt olvasható.

A nyitóképen Zalán Tibor 2020-ban. Fotó: Czimbal Gyula / MTI