Petruska András Budapest és a kora harmincas generáció krónikása. Tavaly megjelent Kapunyitó című lemezén egyfajta önvizsgálatot tartott 30. születésnapjára készülve, ezen az albumon található a Miért pont én? című szám is, melyhez most klip készült.

 

?Ezt a dalt az egészséges táplálkozással kapcsolatos, egymásnak ellentmondó, ?biztos? módszerek ihlették. Ha nem vagyok tudományosan kompetens valamilyen területen ? ide sorolom az előbb említett terület ?, akkor gyakorlatilag szimpátia alapján köteleződöm el egy-egy irányzat, módszer mellett, holott ez sok szempontból veszélyes. Persze, nem várhatjuk el mindenkitől azt, hogy mikrobiológus-dietetikus vagy akár politológus legyen, én is inkább maradok annál, amihez értek. Az is kész csoda, hogy ennyi jó zene között éppen az enyém tetszik valakinek? ? meséli a dalról Petruska András, melyet Babarci Bulcsú, szerzőtársával közösen írtak.

petruska_2017_2

A historizáló kocsmahangulatot megidéző klipet a Zanzinger néven is ismert Misota Dániel rendezte a Fine Films produkciójaként. A videóban minden egyes szerepet András alakít.

A tehetséges dalszerző tavaly A Dal című műsorban egészen a döntőig jutott Trouble in My Mind című dalával, idén pedig a Nagy-Szín-Pad! tehetségmutató előadói között mérethette meg magát.