CarnivalYouth_FilipsSmits_2019_1
Fotó: Filips Smith

A nálunk is többször koncertező Carnival Youth év elején kezdte el csepegtetni nyáron érkező új lemeze dalait, a Phantom Planet Twin Peaks hangulatú elmebaja és a Birthday után pedig itt a legújabb klip, mely a Desktop című számukhoz forgott.

?A dal sok minden keveredése és kísérletezés eredménye. Egy kis brazilos ízt is szerettünk volna belecsempészni ? kifejezővé és színessé tenni ? , hiszen ott voltunk a felvételek ideje alatt. A dalszöveg viccként indult és egyértelműen megmaradt benne a humor, de tudjuk, hogy minden vicc mögött van valami igazság. A korunk előnyeiről és a kihívásairól szól, aminek nagy részét képernyők előtt töltjük? ? mesélte az indie-rock csapat énekese, Emils Kaupers.

Az augusztus 16-án érkező Good Luck-ot egyébként a zenekar Sao Paolóban, a Red Bull Studiosban vette fel, producerük Gatis Zakis volt, a keverést a Grammy-díjas Nicolas Verhnes végezte. Ő korábban többek mellett a The War on Drugs, az Animal Collective, a Deerhunter vagy a Dirty Projectors felvételein dolgozott, míg a masterért Greg Calbi felelt, aki a New York-i stúdiójában például az Interpol és az Arcade Fire anyagaiért is felelt.