Concerto_Budapest
Concerto Budapest
Fotó: Benkő Sándor

A már emblematikusnak tekinthető Concerto Budapest bérletek, a Géniuszok, a Volumenek, a Favoritok, a Csillagok, a Magyar Kincsek és a Manó idén is megválthatók lesznek. A Budapest Music Centerben évente megrendezett Hallgatás Napja elnevezésű egész napos kortárszenei maraton, valamint a Zeneakadémián zajló Mozart-nap mellett 2020 áprilisában Fischer Annie tiszteletére megrendezik a Beethoven Napokat is.

 

Gidon_Kremer
Gidon Kremer
Fotó forrása: bbc.co.uk

Az új évadban régi ismerősként tér vissza Gidon Kremer hegedűművész és karmester a Kremerata Balticával, valamint Antje Weithaas hegedűművész, a Grammy-díjas Mihail Pletnyov első alkalommal fogja a zongora mellől dirigálni a zenekart, Szergej Krilov pedig Keller András vezényletével Sosztakovics I. hegedűversenyének szólóját adja elő. A svájci komponista-oboista-karmester Heinz Holliger dupla koncerten dirigálja majd a zenekart, az észt-amerikai karmester Neeme Järvi pedig orosz műsorral érkezik.

 

VasaryTamas1
Vásáry Tamás
Fotó forrása: sonline.hu

Savitri Grier Weiner Leó II. hegedűversenyét mutatja be Vásáry Tamás vezényletével a Pesti Vigadóban, a holland hegedűs Gwendolyn Masint szintén a Magyar Kincsek-sorozat szólistájaként üdvözölheti a közönség majd a színpadon. Charlotte Saluste-Bridoux ezúttal Rácz Zoltán vezénylete alatt játssza majd Bernstein Szerenádjának szólóját.

anna_vinnitskaya
Anna Vinnitszkaja
Fotó forrása: resmusica.com

Budapestre érkezik a zenekar vendégeként Anna Vinnitszkaja és Anna Shelest, valamint az izraeli születésű Matan Porat, Khatia Buniatishvili grúz zongoraművész két koncerten is közreműködik.

 

A klasszikus zene mellett a népzene hazai nagyságait is beemeli a zenekar az új évad műsorába, márciusban a Muzsikás Együttes és Petrás Mária, áprilisban pedig Sárközi Lajos és zenekara csatlakozik a Concertóhoz.