dgl

Az ötlet már négy éve megfogalmazódott benne, azóta keresett egy olyan írót, aki kötődik a zenéhez, azon belül is elsősorban a blueshoz. Egy atlantai székely származású ismerőse hívta fel a figyelmét Demeter Szilárdra. Az író, aki régebben szintén muzsikált különböző amatőr formációkban, meg is ígérte, hogy segít megtalálni a szerzőt. Két hét gondolkodási idő után azonban úgy döntött, maga vállalja a feladatot.

 

? Hogy miért? Mert G. története példaértékű lehet. Másrészt, mert szeretem a bluest. Harmadrészt, mert eddig mindig öncélúan írtam szépirodalmat, szórakoztat az írás, de sok tétje számomra nem volt: ha kiadták, kiadták, ha nem, nem. Ez a könyv viszont piacra készül, tehát alkalmazott irodalom, ha lehet ilyent mondani. Ez már olyan kihívás, ami érdekessé teszi ? indokolta meglepő döntését a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója.

 

Az életrajzi regény munkálatai a következő hónapban kezdődnek el, a mű a jövő évi Könyvhétre jelenik meg. A sztori alapján a tervek szerint filmforgatókönyv is készül.