Kocsis-Holper Zoltán olyan műsort igyekezett összeállítani, amelyben meg tudják mutatni a magyar kóruskultúra gyöngyszemeit, a közös magyar kóruskincset.

 

Így Liszt Ferenc Pater noster, Kodály Zoltán Miserere, valamint Jézus és a kufárok című kórusműve mellett Kovács Zoltán Ave Maria, Orbán György Zsoltárfeldolgozások, valamint a hangversenyen személyesen is részt vevő Tóth Péter és Beischer-Matyó Tamás szerzeményeit is előadta az énekkar. Tóth Péter a Bánat-erdő című művét a Nemzeti Énekkarnak és Somos Csaba karigazgatónak ajánlotta és írta, az ősbemutató tavaly szeptemberben volt a Pesti Vigadóban.

 


szell_cecilia_600x493.png
Széll Cecília

A műsorban Felix Mendelssohn-Bartholdy Hör mein Bitten (Halld meg kérésemet, Uram! ? 55. zsoltár) és a Richte mich Gott (Ítélj meg, Uram! ? 43. zsoltár) kezdetű motettája is elhangzott, a szoprán szólót az énekkar művésze, Széll Cecília énekelte, zongorán Bizják Dóra működött közre.

 

A kórus a hangversennyel csatlakozott Józsa Attila plébános ünnepléséhez, aki pappá szentelésének 20. jubileumát tartotta. Az ünnepi estre Józsa Attila szülőfalujából és a környező felvidéki településekről is érkeztek.