A fővárosi, vidéki és határon túli könnyűzenei koncerthelyszínek összesen 210 millió forintra pályázhatnak július 25-ig. A korábbi évekhez hasonlóan folyamatosan működő, élőzenés, belépőjegyes könnyűzenei eseményeknek helyet biztosító klubok, művelődési intézmények, vállalkozások jelentkezhetnek. Feltétel, hogy a pályázók 2019 októbere és 2020 szeptembere között tíz támogatott koncert megvalósítását vállalják. A vidéki helyszínek 145 millió forintra pályázhatnak, velük szemben továbbra is elvárás, hogy saját megyéjükből nem léptetnek fel zenekarokat. A fővárosiak 50, a határon túli, magyarlakta városokban működő helyszínek 15 millió ? támogatott koncertenként legfeljebb 250 ezer ? forintra pályázhatnak.

Bajnai Zsolt kollégiumvezető kiemelte, hogy nagyon szeretnének még augusztus első felében dönteni, így a szerződések megkötésére akár már a támogatási időszak előtt sor kerülhet. Ehhez azonban elengedhetetlen, hogy a július 25-i beadási határidőre a legkevesebb hiánypótlást igénylő pályázatok érkezzenek be, és a jelentkezők NKA regisztrációi rendben legyenek. A pályázati döntéseknél szeretnének majd a Hangfoglaló Programiroda tavaly támogatott klubok személyes felkeresésén és monitorozásán alapuló tapasztalataira támaszkodni.

A Hangfoglaló Program Kollégiuma kifejezetten a magyar nyelvű dalszövegírást ösztönző, népszerűsítő, oktató és megőrző projektekre 30 millió forint keretösszegű nyílt pályázatot írt ki. A program célja, hogy támogassa a magyar dallal összefüggő kutatásokat, táborokat, szakmai programokat. A legfeljebb 2 millió forintot igénylő pályázatok szintén július 25-éig nyújthatóak be.

A pályázati felhívások itt érhetőek el.