lajko_volosi

Mi történik, ha egy öntörvényű vonós fenomén társul másik öt (!) öntörvényű vonós fenoménnal? Zene a magasabb szférákból, végtelen muzikalitás, elképesztő kreativitás, amely egymás különcségeinek tiszteletén, odafigyelésen és egyfajta virtuóz, kívülről nehezen követhető renden alapszik. Ez a kooperáció csak sok évtizedes színpadi jelenlét tapasztalatával, végtelen önismerettel, technikai tudással és a zenei kreativitás egy mesteri fokával teljesíthető. Nem verseny, hanem közös teremtés, nem vetélkedés, hanem bizalmon alapuló művészbarátság, és egy közös nyelv, ami maga a nagybetűs ZENE.

A lengyel VOŁOSI 2010-es alakulása óta sorra nyeri a díjakat, már a BBC és több német közszolgálati csatorna is közvetítette koncertjeiket, 2017-ben ők nyitották meg a műfaj legrangosabb eseményét, a Womexet.

Lajkó Félix Liszt Ferenc díjas hegedű- és citeraművész az elmúlt években többet koncertezett külföldön mint itthon. Bármerre jár, akár szólóban akár más zenésztársakkal együtt muzsikálva, koncertjei semmihez nem hasonlítható, maradandó zenei élmények, felvételei rendre atoplistákra kerülnek, különböző szerzői díjakat nyernek el.

 

A formáció a közeljövőben a cseh Folk Holydays Fesztiválon, a lengyelországi Katowicében a City of Gardens keretein belül, valamint Helsinkiben a Theater Savoyban lép fel.

 

A lemez megjelenését a Felczak Alapítvány támogatta.