A dal szövegét Hujber Szabolcs írta azokról a pillanatokról, amikor jobb fejest ugrani és nem gondolkodni előre a lehetséges következményeken. A klip ennél is tovább megy, kitágítja a dal horizontját az élet egésze irányába: arról a derűről szól, amit a szabadság jelent, akkor is, ha nem ismerhetjük előre sem a váratlan örömöket, sem a bánatot, amit magával hoz majd. A Toldi Miklós dalszerzői és produceri munkáját dicsérő új szerzemény − amely most is igyekszik egy lépéssel a kor előtt járni − is ezt a kettősséget hordozza magában: melankolikusan optimista, progresszív popzene.

Számomra ez a dal olyan, mintha tükörbe néznék, de most ez a tükör nem csak a jelenlegi pillanatot, hanem az összes múltbeli tükörbenézést mutatná egyszerre”

− mesél a dalról és az azzal kapcsolatos érzéseiről a zenekar énekesnője, Bocskor Bíborka. A gyönyörűséges Tisza-tónál forgattunk, többedmagunkkal: tavirózsák, vakvarjúk, felhők társaságában, a nap narancssárga elköszöntéig, ami fekete fehéren nem csak átsejlik, de át is jön. Profi csapattal dolgoztunk, baráti hangulatban!”

A csapat a mozgalmas szezon után gőzerővel készül dupla A38-as nagykoncertjére. A két este két eltérő műsort játszik a csapat: november 1-én szeánsz, november 2-án hangos koncerttel örvendeztetik meg rajongóikat. A mindenszentek estéjén tartandó szeánsz-koncerten hallatóak lesznek Tóth Krisztina verseire készült legújabb dalaik a többi korábbi versfeldolgozás (Parti Nagy Lajos, Závada Péter, stb.) mellett, a hangos koncerten pedig a táncolós dalokból állít össze egy csokorral a csapat.