A Sziget Fesztivál Múzeumi Negyed programsorozatának idén a Liget Budapest lesz a névadója. A Liget projekt helyszíne hasonló célt szolgál a Szigeten, mint 2018-tól a Városligetben: egy olyan hely lesz, ahol a látogatók egyszerre pihenhetnek, művelődhetnek és sportolhatnak. Napközben lazíthatnak, délután pedig szakmai beszélgetéseken vehetnek részt például városépítészetről, a városi sportolásról, vagy angol nyelven arról, hogyan látják a külföldiek Budapestet.

 

A Múzeumi Negyed részeként kint lesz a Szigeten többek között a Liget Budapest Projekt keretében megújításra kerülő Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum, a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria is. Az intézmények kamarakiállítással, installációkkal vagy interaktív programokkal készülnek Európa egyik legnagyobb és kétszer is legjobbjának választott fesztiváljára.

58606140228061312_sziget_2013_logo_2

?A Szigeten egyszerre tudjuk a látogatókkal megismertetni a projektet, és építeni a külföldiek felé az új Liget Budapest márkát? ? fogalmazott Horn Márton, a Városliget Zrt. kommunikációs vezetője.

 

A Sziget látogatói a kitelepülő múzeumok kiállításaira Sziget-karszalaggal fél áron kapnak belépőt augusztusban.

 

A Városliget komplex megújítását célzó Liget Budapest Projekt Európa legjelentősebb kulturális fejlesztése, melynek eredményeként 2018-ra a Városliget többet nyújt majd a látogatóknak: Budapest új közösségi helye és kulturális, turisztikai központja születik.