Mit tudnátok mesélni a kezdetekről? Hogyan jöttetek össze?

2003-ban alakult a zenekar. Mindannyian külön zenéltünk, ismertük egymást és úgy hozta az élet, hogy mindenki váltani akart, ezért úgy döntöttünk, hogy együtt próbálunk meg zenélni. Néhány próba után világossá vált, hogy bár különböző zenei irányzatokból jöttünk, mégis tudunk egy nyelvet beszélni, és összegyúrtuk a stílusokat.

 

Milyen zenei ízvilág összpontosul a zenekarban?

Zenénkben megtalálhatóak a metál és a rock stílusjegyei, és ezt egészítjük ki egy populáris dallamvilággal. Női énekessel a fronton egész jól működnek együtt ezek a stílusok.

dopping-2

 

Láttam, ezerrel készül az albumotok. Mit lehet róla tudni?

Jelenleg öt számot tudunk felvenni profi stúdiókban. Nagy élmény számunkra, hogy azokkal az emberekkel, hangmérnökökkel és zenei producerekkel dolgozhatunk együtt, akiket mindig is nagyra tartottunk. Ilyenek Dorozsmai Péter és Dandó Zolika. Lassan a végére érünk a munkáknak, az utolsó simításokat végzik rajta a stúdióban.

dopping-1

 

2003-ban alakult a zenekar, azaz jó ideje a zenei pályán vagytok. A Cseh Tamás Program milyen változásokat hozott nektek?

A tavalyi év végén abban a szerencsés helyzetben volt részünk, hogy 42 zenekar egyikeként a Nemzeti Kulturális Alap Cseh Tamás Programjában pályázatot nyertünk. Ez a kiírás kezdő zenekarokat segít elindítani a pályán, hanganyag, videoklip és promóciós anyag összeállítását támogatja. Amatőr zenekarként óriási segítséget jelent egy ilyen program, mert olyan helyekre és emberekhez jutunk el ezáltal, akikhez egyébként nem lenne módunk. Nagyon hálásak vagyunk, hogy részesei lehetünk ennek a fantasztikus programnak.

Bodor Máté